Insektsmåltid. Lag et måltid med insekter som hovedingrediens. Forslag er pinnebrød med insektsfyll (hvis man er ute og har bål) eller melormtaco.
Oppskrift:
- 150gr buffaloormer eller melormer
- pinnebrøddeig
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, knust
- 5 tomater, i terninger
- 1 håndfull grønt
- salt og olje
Stek pinnebrød over bålet. Legg ormene i en popcorngryte og hold dem i røyken fra bålet i 15 minutter. Så lager du fyllet til brødene ved å steke ormene i en liten panne i 5 minutter før du tilsetter løken og hvitløken. Stek blandingen til løken er blank, og tilsett deretter tomatene, urtene og saltet. Når blandingen er ferdig fyller du den i pinnebrødene.
Alternative bærekraftige måltider:
Overskuddsmåltid: Alle deltakerne tar med mat hjemmefra som holder på/har gått ut på dato, også lager gruppen middag sammen med de ingrediensene man har. Målet er å sette fokus på matsvinn.
Måltid under fattigdomsgrensen: Gruppen får 10 kroner per medlem til å gå på butikken og handle inn til et måltid. Ekstra utfordring kan være å lage nok mat til en hel dag, eller å sette av noe penger til husleie/utdanning.