Synstolking i sosiale medier

Passer for:LokalgruppeSentralledd
Inspirert av:
Vi bruker mye tid på sosiale medier, men visste du at ikke alle kan se bildene du legger ut på Facebook og Instagram? Det er viktig at informasjonen er tilgjengelig for alle.

Innføre regel om synstolkning av bilder på sosiale medier

Alle bilder organisasjonen deler på sosiale medier og egne nettsider kan synstolkes slik at blinde og svaksynte også kan få med seg det som deles. Facebook og Instagram har egne funksjoner for synstolkning som ikke er synlig for andre brukere, men som leser opp en beskrivende tekst for synshemmede som trenger det.

Hvordan synstolke? 

Synstolkning skal  beskrive og informere om hvem som er til stede, hva som skjer og hvordan ting ser ut og er plassert i forhold til hverandre.

Instagram: Når du skal publisere et bilde på Instagram kan du trykke på «avanserte innstillinger», da kommer du til en side som lar deg legge inn alternativ tekst, som er teksten som leses opp.

Facebook: På bilder du har publisert selv kan du trykke på «alternativer» og velge «endre alternativ tekst» for å legge til synstolkning.

Vær særlig obs på å ikke lage bilder for å kommunisere viktige beskjeder på arrangementer uten å også legge ved synstolkning.